Pitch & Putt

 

Dansk Pitch og Putt Union er en sammenslutning af Pitch & Putt spillere der i samarbejde med andre idrætsinteressegrupper arbejder for at fremme idræt og fællesskab i Danmark. Pitch & Putt er en selvstændig idrætssgren, men kan også opfattes som en del af det traditionelle golfspil.

 

Der er mange ligheder mellem Pitch&Putt, Par-3-Golf og Golf. Pitch & Putt baner ser ud som golfbaner, de er bare mindre. De fleste Pitch&Putt baner er såkaldte " 2 til 3 i én" baneanlæg, hvorfor banens længde kan variere fra 600 meter for 6 huller til over 1375 meter for 18 huller. 

 

Den idrætsmæssige udfordring ved at spille Pitch & Putt er mindst lige så stor som i golf, hvis ikke større. Alle kan og har derfor stor glæde og nytte af, at spille Pitch & Putt enten som deres egentlige idrætsgren eller som et supplement til golf.

 

Reglerne vedligeholdes og fortolkes af FIPPA, IPPA og der afholdes nationale som internationale mesterskaber over hele verdenen. Spilformerne er de samme som i golf med hul- og slagspil som de foretrukne.

 

 

Pitch & Putt er en idræts og et fællesskab som henvender sig til alle uanset køn, nationalitet, etnisk baggrund, religion, hudfarve eller psygisk, fysisk fremtoning.

 

Det skal særligt fremhæves, at kønnene har lige rettigheder og lige muligheder i Pitch & Putt.

 

Drenge og piger, mænd og kvinder konkurrerer mod hinanden fra samme udlagssted og den med laveste score er vinderen, uanset køn og alder. Dette princip vægter Pitch&Putt idrætten særligt højt, da det giver rigtig mange muligheder for altid at sammensætte spændende forløb og konkurrencer, som en gruppe eller i familien. Alle deltager således på lige betingelser, høj som lav, ung som gammel, mand som kvinde - hvilket gør denne idræt helt unik på alle måder!

 

 

Du skal ikke ud og bruge en masse penge for at komme igang med at spille Pitch & Putt. En runde Pitch & Putt koster omkring 100-150 kr. eller meget mindre hvis du er medlen af klubben og udstyr kan du låne eller leje i klubben. Der vil altid være folk i klubberne som vil hjælpe dig med at komme godt igang.

 

Man kan spille 18 huller Pitch & Putt på en god times tid

 

I Pitch & Putt lærer man at beherske focus, være udholdende og frem for alt - ha´det rigtigt sjovt ! 

 

Sporten er for alle mellem 8 og 88 - og du skal kun bruge 2 jern og en putter for at være med  og det kan alle lære at bruge - uanset køn, alder som physisk, fysisk formåen.

 

Drenge, piger - mænd og kvinder spiller den samme bane og konkurrerer altid på lige vilkår.

 

Om du får Pitch & Putt som din eneste idræt eller du vælger at kombinere den med en anden idræt er nok mest et temperament spørgsmål og om hvor du befinder dig i dit liv.

 

Som helt ung eller ældre kan det give ganske meget mening, at spille Pitch & Putt. Børn, ældre og lange baner og meget udstyr at slås med er hverken logisk eller hensigtsmæssigt. Krop og mental udvikling følges ad livet igennem, hvorfor man ikke bør stilles overfor opgaver som man fysisk eller mentalt ikke er klar til at løse.

 

Det er naturligt, at man ændrer syn på livets muligheder over tid og i forhold til mental som fysisk formåen. 

 

Pitch&Putt idræt giver - alle - muligheder for  glæde, udfordringer og fællesskab! 

 

 

 

  Pitch&Putt er en idræt

  som skaber vindere på alle niveauer

                

 

 

 

  Intro til Pitch&Putt : 1 -